Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Maffiabaloldal
  2013-05-03 19:55:51, péntek
 
 




MAFFIABALOLDAL - Egy asztalnál a díszes csapat


"Portik-Laborc: a legsötétebb óra

Nem egyszer temetkezhettünk már az elmúlt közel negyed évszázad alatt a tenyerünkkel az arcunkba, hogy itt van a magyar demokrácia legsötétebb epizódja, de a most nyilvánosságra hozott Portik-Laborc jegyzőkönyvek - ha minden úgy történt, ahogy le vagyon írva - igazi mélypontot jelentenek. Az ügy igazán csak most robbant ki, és hol van még a vége..."
/mandiner blog/

Link


Link


A Wikipédiából: /rövidített változat/

"Portik Tamás (Celldömölk, 1967) magyar milliárdos vállalkozó, a magyar alvilág egyik jelentős alakja, az 1990-es évek olajügyeinek főszereplője...
Nevelőintézetben nevelkedett. Később éveket töltött a fiatalkorúak börtönében... A fiatalkorúak börtönében eltöltött évek után futtató volt és prostituáltak támogatásával foglalkozott. Ezt követően a budapesti éjszakai életben kidobóként próbálkozott tevékenykedni... Portik Tamás 1994-ben részt vett az "olajozás"-sal foglalkozó "Energol" nevű olajkereskedelmi vállalkozás megalapításában...
Az Energol Rt. alapítói közül Drobilich Gábor és Ferencsik Attila, mind a ketten már előzőleg éveket töltöttek börtönben. Az Energol Rt. jelentős szerepet játszott a kilencvenes évek olajszőkítési ügyeiben. Az olajszőkítés a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legjobban jövedelmező illegális ,,üzletága" volt, becslések szerint az 1990-es években több százmilliárd forinttal rövidült meg általa a magyar állam költségvetése. Ez a tevékenység lényeges változást hozott Portik anyagi helyzetében.
,,Horn Gyula öt perc alatt hív vissza; őt is és mindenkit a seggemből húzok elő." /Portik/
1997-ben elfogatóparancsot adtak ki ellene, de addigra Portik már illegalitásba vonult. Ez után hat évet illegalitásban töltött. 2003-ban a rendőrség törölte Portikot a körözöttek közül. Ez után vállalkozóként tért vissza. 2012 óta van előzetes letartóztatásban. 2013 áprilisában robbant ki a politikai botrányt kavart Portik-Laborc ügy."

Link








"Ők Portik MSZP-s barátai - még soha nem látott lista

A Laborc-Portik-találkozók jegyzőkönyvei szerint az egykori Energol-igazgató MSZP-finanszírozóként mutatkozott be a titkosszolgálatnak. A ma utcára került Heti Válaszból kiderül: az olajbűnöző valóban részese volt a párt környéki ,,táplálkozási láncnak" - például a Hagyó Miklós és Schmuck Andor által is fémjelzett karitatív tagozat elnökén keresztül.
hirdetés

A Laborc-Portik-jegyzőkönyvek szerint a volt Energol-igazgató egyebek mellett állította a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójának, hogy személyesen pénzelte a szocialistákat, illetve mindig a baloldalnak dolgozott, ,,olaj, cigaretta, minden volt". Korábban a Heti Válasz azt is megírta: Portik Tamás már az 1990-es évek közepén úgy beszélt ismerőseinek a politikusi felvilágról, hogy ,,Horn Gyula öt pec alatt hív vissza, őt is és mindenkit a seggemből húzok elő".

Az egyértelmű ,,költői" túlzások ellenére lapunk több rejtélyes kapcsolatot talált Portik és a baloldal között, részben a nyilvánossá tett jegyzőkönyvek letakart neveinek ,,megfejtésével", részben saját forrásokból. Az Energol vezérigazgatója például nem más volt, mint az MSZMP KB Agitációs és Propagandaosztályát megjárt, majd 1995-ben a Belügyminisztérium adatfeldolgozó háttérintézményétől leszerelt Csikós József.

Az olajcég elnöki tisztsége pedig annak a Keszthelyi Péternek jutott, akit 2002-2010-ben már az állami sportberuházások egyik irányítójaként és Szilvásy György lekötelezettjeként tartottak számon. Az Energol legismertebb beszállítója, a miskolci ETL Ipari Rt. még egyértelműbb MSZP-ellenőrzés alatt állt: a társaság felügyelőbizottságát olyan személyiségek fémjelezték, mint a párt örökös energetikai szakértője, Karl Imre, a mára a Demokratikus Koalícióba távozott Szűcs Erika, valamint az országgyűlési múlttal ugyancsak rendelkező Lippai Lajos.

Portik a Laborc-találkozón számos utalást tett arra, hogy bejárása volt a Horn-éra csúcsmenedzsereinek világába. Az egyik leirat szerint a postabankos Princz Gábor volt az egyik ,,áldozat": ,,'96 előtt ugye én olajoztam, és hát rajta volt az egyik barátom az ominózus VIP-listán", akinek aztán sosem kellett visszafizetnie a tízmilliós hitelét. Úgy tudjuk, egykor - átmenetileg - Portik rózsadombi (Szpáhi utca) lakásában teremthetett otthont magának az Apró Piroska elnökletével működő Eximbank vezérigazgatója, Nyíri Iván (később Ecuador tiszteletbeli konzulja). Az Energol marketingigazgatója ugyancsak ,,összejárós" viszonyt ápolt Gyárfás Tamás médiavállalkozóval - majd 2004-ben vele cserélte el a II. kerületi Ferenchegyi úton épített családi villáját.

Portik fontos üzleti partnere (kvázi pénzkezelője) volt továbbá az a Dósa István, aki 13 éve az MSZP karitatív tagozatának első elnökeként vonult be a párttörténelembe. Az egyik Portik-féle szoláriumüzemeltető cég tulajdonképpeni jogelődjét (Kata-Maki Kft.) a német-magyar kettős állampolgár Dósa hozta létre. Utóbbi vállalkozásban a karitatív tagozat akkori háttérmotorja, a jelenleg a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot vezető Schmuck Andor is felügyelőbizottsági tagsághoz jutott. (Ugyanez a tagozat adta a szocialista felsőelitnek Hagyó Miklóst.) És mint a Laborc-féle jegyzőkönyvekből kiderül, a Portik Tamást ,,felszínre segítő" Vajtó Lajos szíve ugyancsak az MSZP-ért dobog; az Ungár Anikó bűvész exeként ismert, az előző ciklust a Nemzeti Lóverseny Kft. élén záró egykori sportkommunikátorról már megírtuk, hogy baráti köre a volt MSZP-elnök Kovács Lászlót sokáig ,,hölgyismerősként" támogató Endrényi Éváig ér. Vajtó aktuális Facebook-fényképgyűjteményéből pedig kiderül: jelenlegi legfőbb ,,patentja" már az MSZP új reménységeként futtatott bulvárceleb, Berki Krisztián (a Ferencváros Labdarúgó Zrt. korábbi vezérigazgatója).

Hogy milyen, a politikát is érintő alvilági ,,kampányakciókhoz" lehetett köze Portik Tamásnak az elmúlt években, egyebek mellett ez is kiderül a ma megjelent Heti Válaszból, amely - digitális formában - a Digitalstandon keresztül is megvásárolható."

Link








Nem is értek egyet a jobboldallal. Sem a szívem, sem a lelkem nem húz oda, mindig is a baloldalnak dolgoztam" - többek között ezt mondta Portik Tamás egykori Energol-vezér Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójának azon lehallgatási jegyzőkönyvek szerint, amelyek titkosságát múlt hét elején feloldotta az Alkotmányvédelmi Hivatal. Kiderült az is, Laborc még tavaly év végén, az Országgyűlés nemzetbiztonsági Bizottsága előtt is gyökeresen mást állított kettejük találkozóiról, mint ami valójában történt. Hab a tortán, hogy a beszélgetések Szilvásy György titokminiszter kezdeményezésére jöttek létre.

A Demokrata múlt heti cikke a Portik-Laborc-ügyről itt olvasható:

Link





 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Címkék: nevelőintézetben, jegyzőkönyvekből, olajkereskedelmi, nemzetbiztonsági, sportberuházások, letartóztatásban, kampányakciókhoz, finanszírozóként, kezdeményezésére, hölgyismerősként, szociáldemokrata, párttörténelembe, alkotmányvédelmi, vezérigazgatója, főigazgatójának, megalapításában, tulajdonképpeni, temetkezhettünk, szocialistákat, vállalkozásban, adatfeldolgozó, irányítójaként, digitalstandon, illegalitásban, titokminiszter, visszafizetnie, reménységeként, maffiabaloldal, vállalkozóként, rendszerváltás, nyilvánosságra, megvásárolható, illegalitásba, jegyzőkönyvek, prostituáltak, költségvetése, díszes csapat, elmúlt közel, magyar demokrácia, most nyilvánosságra, magyar alvilág, 1990-es évek, fiatalkorúak börtönében, budapesti éjszakai, kilencvenes évek, rendszerváltás utáni, 1990-es években, magyar állam, tevékenység lényeges, seggemből húzok, rendőrség törölte, körözöttek közül, Portik Tamás, Energol Rt, Drobilich Gábor, Ferencsik Attila, Horn Gyula, Portik MSZP-s, Energol-igazgató MSZP-finanszírozóként, Heti Válaszból, Hagyó Miklós, Schmuck Andor, Nemzetbiztonsági Hivatal, Heti Válasz, MSZMP KB Agitációs, Csikós József, Keszthelyi Péternek, Szilvásy György, Ipari Rt, Karl Imre, Demokratikus Koalícióba, Szűcs Erika, Lippai Lajos, Princz Gábor, Apró Piroska, Nyíri Iván, Gyárfás Tamás, Dósa István, Kata-Maki Kft, Magyarországi Szociáldemokrata Pártot, Hagyó Miklóst, Portik Tamást, Vajtó Lajos, Ungár Anikó, Nemzeti Lóverseny Kft, MSZP-elnök Kovács Lászlót, Endrényi Éváig, Berki Krisztián, Ferencváros Labdarúgó Zrt, Portik Tamásnak, Energol-vezér Laborc Sándornak, Alkotmányvédelmi Hivatal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kaffka_Margit  Kerüld el az evangélium örömén...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Neked tudnod kell  Png kutya  Tanuld meg ezt a versemet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png csokor  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Egy bizonyos határt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alvó cicák  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Idő  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Szívem tiéd  A sors  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Esti kép  210 éve született a SZÓZAT meg...  Zilahy Lajos gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Radikális szeretet  Sose bánj semmit  Esti kép  Png ház  Tanuld meg ezt a versemet  Gonosz démon-álarc  Szabolcska Mihály – Ákác...  Erdőn  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
díszes csapat, elmúlt közel, magyar demokrácia, most nyilvánosságra, magyar alvilág, 1990-es évek, fiatalkorúak börtönében, budapesti éjszakai, kilencvenes évek, rendszerváltás utáni, 1990-es években, magyar állam, tevékenység lényeges, seggemből húzok, rendőrség törölte, körözöttek közül, politikai botrányt, egykori Energol-igazgató, olajbűnöző valóban, párt környéki, volt Energol-igazgató, baloldalnak dolgozott, politikusi felvilágról, egyértelmű &#8222, baloldal között, nyilvánossá tett, olajcég elnöki, állami sportberuházások, párt örökös, országgyűlési múlttal, egyik leirat, postabankos Princz, egyik &#8222, egyik barátom, ominózus VIP-listán, tízmilliós hitelét, egyik Portik-féle, német-magyar kettős, karitatív tagozat, tagozat adta, szocialista felsőelitnek, előző ciklust, volt MSZP-elnök, elmúlt években, baloldalnak dolgoztam&#8221, beszélgetések Szilvásy, nevelőintézetben, jegyzőkönyvekből, olajkereskedelmi, nemzetbiztonsági, sportberuházások, letartóztatásban, kampányakciókhoz, finanszírozóként, kezdeményezésére, hölgyismerősként, szociáldemokrata, párttörténelembe, alkotmányvédelmi, vezérigazgatója, főigazgatójának, megalapításában, tulajdonképpeni, temetkezhettünk, szocialistákat, vállalkozásban, adatfeldolgozó, irányítójaként, digitalstandon, illegalitásban, titokminiszter, visszafizetnie, reménységeként, maffiabaloldal, vállalkozóként, rendszerváltás, nyilvánosságra, megvásárolható, illegalitásba, jegyzőkönyvek, prostituáltak, költségvetése, olajszőkítési, tevékenykedni, megfejtésével, tiszteletbeli, támogatásával, beszélgetések, magyarországi, találkozóiról, országgyűlési, háttérmotorja, személyiségek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3710
  • e Hét: 23529
  • e Hónap: 63350
  • e Év: 241225
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.